på en regnfull tirsdag.
Ingenting varmer en uggen høstkropp som en deilig kopp med "hjemmelaget" Chai.
Den tar litt tid å lage, men det er verdt det!!
Oppskriften er tilpasset meg og Thorbjørn, det blir 2 - 3 store kopper på hver.
Vi er stordrikkere av te:)
Vi er stordrikkere av te:)
8 dl vann
4 dl melk
4-5 ss løs te (3 teposer) med mørk te
2 ss honning
1/2 kanelstang
2 hele pepper
2 hele nellik
1/4 vaniljestang
1 knivegg tørket ingefær
1 ts kardemomme
Varm en tekanne før du begynner, da holder teen seg lengre varm
- kok opp vannet i en kjele
- tilsett te, krydder og honning, IKKE KARDEMOMMEN
- la det stå å trekke til melken er ferdig
- varm opp melken
- tilsett kardemomme i melken
- hell teen over i tekannen (sil bort krydderbitene)
- hell halvparten av melken over i tekannen
- steam resten av melken i kjelen.
- server te og med litt steamet melk på toppen.
Denne oppskriften må jeg prøve Ine! Ser herlig fristende ut :). Fortsatt fine høstdager til deg og gutta!:)
SvarSlettElsker duften, men kan desværre ikke lide smagen, så holder mig til kaffe (:
SvarSlett- Kit