mandag 18. februar 2013

Vichysoisse... eller potetsuppe

Denne er en liten fusjon av den orginale oppskrften til Louis Diat og mormors suppe.

Og smaker veldig godt!!!







Oppskriften er til 2 personer

1 stang stangselleri
1 gulrot
1 fedd hvitløk
1/2 purre
500 gr poteter
1 terning grønsaksbuljong
parmasan
matfløte

  • skjær opp stangselleri, gulrot, purre og hvitløk
  • la det surre og bli blankt i litt olivenolje
  • skrell og skjær potetene i biter, ha dem i kjelen og dekk potetene med vann og buljongterningen
  • kok opp til alt er mørt og kjør med stavmikser til den er glatt
  • tilsett så mye matfløte du vil ha og kok opp
  • ta kjelen av plata og tilsett parmasan.
  • smak til med salt og pepper
Server med stekt bacon eller pølseskiver og et lite dryss persille!!

5 kommentarer:

  1. NAMMM !
    Tennene mine løper i vann :)
    Jeg er over middels glad i mat fårn si, både jeg og min mann er utdannet kokker.
    Denne oppskriften skal prøves ;)

    Takk for at du stemte på meg !
    Janne

    SvarSlett
  2. Dette så altfor godt ut :)

    takk for alltid like hyggelige ord inne hos meg. Dessverre strekker ikke tiden til alltid, slik at jeg får besøkt deg, og lagt igjen spor, men de gangene jeg har tid og anledning kommer jeg så fort jeg kan *fnis*

    Nydelig onsdag til deg, ikveld har jeg og mannen datenight middag og stand up :) Gleder meg!

    Klem fra
    -Maia

    SvarSlett
  3. Mmmm.... Dette aå jo bare så godt ut! Må nok teste ut den oppskriften ja! :)
    Fortsatt fin uke til deg!
    Klem fra Carina

    SvarSlett
  4. Denne oppskriften skal jeg teste! Jeg synes suppe er supermat, og er hele tiden på jakt etter velprøvde oppskrifter uten for mye krusedull. Høres kjempegod ut.
    Pludrehanneklem

    SvarSlett
  5. Dette så knallgodt ut :)Nam! God søndag til deg :)

    SvarSlett