lørdag 6. oktober 2012

Helgeluksus, nybakt brød

Det finnes ikke noe bedre enn nybakt brød!!!
Lukten som brer seg gjennom leiligheten tidlig lørdagsmorgen mens man nyter en kopp te og leser avisen i stillhet er helt fantastisk.




Jeg var ikke opp før sola i dag tidlig for å bake brød, så husmor er jeg ikke.
Jukset litt, bakte brødet i går, lot det heve litt, satte det i kjøleskapet og satte deigen inn i kald ovn i dag tidlig før jeg gikk i dusjen. 45 minutter senere kunne jeg ta ut et deilig nybakt brød!!!
Husmorpoeng til meg:)




Oppskriften er basert på mormors oppskrift med en liten "tøtsj" italiensk pizzabunn.

Oppskriften får du her:

HAVREBRØD, 2 stykk

Star med å lage en starter, det tar ca 1 time.
Dette er den italienske "tøtsjen..
  • 1dl vann
  • 25 gr gjær
  • en klype sukker
  • 100 gr mel
Bland vann, sukker og gjær.
Alt må være løst opp før du blander det i melet.
Bland det godt sammen, ingen klumper!!!
 La det stå en times tid.
Det skal se sånn ut når det er ferdig:



Brøddeigen:
  • 500 gr hvetemel
  • 200 gr økologisk havregryn
  • 100 gr sammalt hvete
  • 500 dl vann
  • to klyper salt
  • 0,5 dl olivenolje
Bland alt det tørre lett i en kjøkkenmaskin.
Tilsett vannet.
Elt til du får en god deig.
Tilsett starter og elt alt godt sammen ved lav hastighet i 5 minutter.
La deigen stå og hvile i ca 10 minutter før du tilsetter olje.
Elt oljen forsiktig inn i deigen. Når all oljen er eltet inn, øker du hastigheten til max i 30 sekunder.

1: Starteren + deigen                                                                                                                                            2: Olje
Del deigen i to emner og legg de i en brødform.
La brødet heve litt før du legger dem forsiktig i en brødpose som du setter i kjøleskapet.
Hevingen vil stoppe, men den starter igjen når du setter brødet inn i ovnen.

Sett brødformen inn i kald ovn og sett ovnen på 200 grader.
Brødet er ferdig etter ca 45 minutter.
Er du usikker på om brødet er ferdig, ta brødet ut av formen og "bank" på midten. Får du en hul lyd, er brødet ferdig, hvis ikke må det stekes mer.

Nybakt brød med Jarlsberg!!!!


Håper du har en flott lørdag!!

1 kommentar:

  1. Mm... vad gott det ser ut. tyvärr äter inte jag bröd, men jag kanske kan baka det till någon annan :-)
    Önskar dej en härlig lördag!

    SvarSlett